Jornada Fomentar la lectura a l’Institut d’Estudis Catalans

  • 17 de desembre de 2019

El passat divendres 13 de desembre tres alumnes de l’escola representants del club de lectura van participar en la Jornada Fomentar la lectura a partir d’Aloma de Mercè Rodoreda. Durant tot el dia es van presentar tota una sèrie d’experiències que s’han anat realitzant a les biblioteques i als instituts de Catalunya. La Jornada va tenir lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona. Després de dinar, les nostres alumnes van parlar de la seva experiència. Primer se’ls va proposar de llegir Aloma de manera individual. A la sessió corresponent del club de lectura van parlar del que els havia suggerit i en una trobada posterior amb la Neus Real van aprofundir en els elements característics de l’obra de Rodoreda. Com que  dins del club hi va haver dos sectors clarament oposats d’opinió de l’obra es va decidir fer un video  parlant-ne. A partir d’aquí van començar a elaborar un guió per fer aquesta video recomanació basant-se en el que s’havia comentat.

La Jornada ens va permetre constatar que amb ganes i amb imaginació la lectura i el coneixement dels clàssics de la literatura són assequibles a tots els nivells i a tots els públics, des de l’etapa de 0 a 3 anys fins als lectors de 100.

La Núria Peracaula, l’Alexandra Hill i la Carla Tardío van exposar l’experiència viscuda al nostre centre, van poder visitar l’exposició comissariada per la Neus Real i van participar d’un intercanvi d’experiències molt ric i gratificant.

Aquells que vulgueu veure la video recomanació la podeu mirar a través del bloc del club de lectura: Som el que llegim. També podeu seguir l’experiència a través dels comptes d’Instagram i de Twitter que porten el mateix nom.

IEC -  ieccolor_400x400 Jornada Fomentar la lectura #SomLaSalle
IEC -  ieccolor_400x400 Jornada Fomentar la lectura #SomLaSalle

CreaEscola Quality Certificate for Education Website