Visita al Mare Nostrum IV

  • 23 de maig de 2018

Els alumnes de cicles formatiu de sistemes microinformàtics i xarxes de La Salle Girona van fer una visita al superordinador MareNostrum del Barcelona Supercomputing Center. Els alumnes van fer una visita guiada per les instal·lacions i van poder veure de primera mà l’última tecnologia en supercomputació. El guia del centre els va explicar la infraestructura, el funcionament i va respondre les preguntes dels alumnes.

El Barcelona Supercomputing Center és una institució de recerca que des del 2004 utilitza la supercomputació per a fer recerca en 4 àmbits (informàtica, Ciències de la terra, Ciències de la Vida i Aplicacions Informàtiques en Ciències i Enginyeria [CASE]).

El MareNostrum forma part de dues xarxes de supercomputació: Red Española de Supercomputación (RES) i Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE).

L’última versió del MareNostrum, la versió 4, es va posar en marxa el juny del 2017 i actualment és el superordinador més potent d’Espanya, el tercer més potent d’Europa i el número setze del món.

#LaSalleGirona Visita BSC
#LaSalleGirona Visita BSC

CreaEscola Quality Certificate for Education Website